top of page

'Ενα Social Media Marketing tip θα σε σώσει;

Kανείς δεν διαφωνεί πως τα "tips & tricks" που βλέπουμε στα social είναι χρήσιμα ώστε να πάρουμε μια εικόνα για το πως πρέπει να κατευθυνθούμε στα Social Media, αλλά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν μια συμβουλευτική εφ'όλης της ύλης για το πλάνο δράσης μιας επιχείρησης.

Σίγουρα, οι δημοσιεύσεις με πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείς να αναπτύξεις το προφίλ σου στο Instagram ή πως να αυξήσεις την απήχηση των δημοσιεύσεων σου είναι αρκετά δημοφιλής, αλλά μπορούν να είναι ταυτόχρονα και παραπλανητικές για τον επιχειρηματία που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα social media ως εργαλείο για να αναπτύξει το marketing της επιχείρησης του. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ιδιαίτερα αγχωτική την διαδικασία δημιουργίας περιεχόμενου για τα Social και δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν. Η αλήθεια είναι ότι κανένα tip δεν μπορεί να καλύψει σε βάθος το τι συνεπάγεται η ανάπτυξη μιας στρατηγικής social media και γενικότερα μιας στρατηγικής marketing, επειδή αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως: 👉Το είδος της επιχείρησης σας 👉O κλάδος στον οποίο ανήκετε 👉Τους στόχους σας 👉Το budget σας 👉...και πολλές κοινωνικές και πολιτισμικές συνθήκες! Έτσι, ενώ συμφωνώ με τους συναδέλφους μου στο να δίνουμε χρήσιμα tips, ας προσέχουμε πώς πλαισιώνουμε αυτές τις συμβουλές.

Η συμβουλή μου σε όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει σοβαρά τα social media ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής marketing είναι να επενδύσει στη συνεργασία με έναν επαγγελματία ή να εκπαιδευτεί ο ίδιος ώστε να γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει ώστε να εξελίξει την επιχείρηση του. Το να δημιουργήσετε την SMM στρατηγική σας με βάση τις συμβουλές ενός Ιnstagrammer, Youtuber ή και της Google είναι σαν να δημιουργείτε ένα παζλ με κομμάτια που δεν ταιριάζουν. Κάτι που μαθαίνετε ή διαβάζετε μπορεί να είναι σωστό ως συμβουλή αλλά μπορεί να μην είναι σωστό ή χρήσιμο για εσάς και την επιχείρηση σας.



Μια συνεδρία με έναν επαγγελματία θα σας δώσει πολύ περισσότερη σαφήνεια από ό,τι τον χρόνο που θα αφιερώσετε για να συλλέξετε σκόρπιες πληροφορίες και να αποθηκεύσετε δημοσιεύσεις τις οποίες ξέρετε πως δεν θα ανατρέξετε ξανά στο μέλλον. Για αυτό τον λόγο προσφέρουμε υπηρεσίες συμβουλευτικής αλλά και πλήρης εκπαίδευση πάνω στο Social Media Marketing ώστε να γλυτώσετε χρόνο και να κερδίσετε σαφήνεια!


Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ένα συμβουλευτικό ραντεβού Brand Audit διάρκειας 1:30 λεπτών (Με την ολοκλήρωση του παραλαμβάνετε ένα πλήρως προσωποποιημένο report της επιχείρησης σας και του τι πρέπει να κάνετε για να αναπτυχθείτε στα Social Media).


Η κατοχυρώστε την συμμετοχή σας για το Social Media Marketing Workshop του Νοεμβρίου (Τμήματα 10-12 ατόμων Δια ζώσης & Διαδυκτιακά).


________________________________________


Ειρήνη Κωνσταντίνα Σκυβαλάκη Μούμκα

Certified Brand Strategist & Marketing Expert



28 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page